+31640666558
info@queerplatform.org

Queer Platform & Vier de Natuur 2019

Op 15 juni 2019 heeft Festival Vier de Natuur en QP Moerwijk samen een loterij georganiseerd en zo ook aandacht gevraagd voor LHBTQIAP+ zaken. In 2018 was de eerste editie van deze loterij. Dit jaar is het groter aangepakt en is ook de geweldige dragqueen Dee Dee Jansen op komen dagen. Veel mensen wouden graag op de foto met de Dragqueen. Wil je foto’s zien, bezoek dan de Facebook pagina van QP Moerwijk.

De loterij trok grote belangstelling en alle prijzen zijn in ontvangst genomen.

Waarom een loterij?

Queer Platform Moerwijk draagt graag bij een veiligere buurt. Het aansluiten bij een bestaand festival om informatie te verspreiden is een manier om zo mensen met queerzaken in contact te laten komen. Een informatiekraampje met regenbogen kan nog wel eens genegeerd worden. Door een loterij te organiseren zijn er verschillende momenten waar niet-queermensen langs de kraam moeten. We hebben gemerkt dat er veel kinderen op af komen en over het algemeen positief reageren als er gesproken wordt over queerzaken. Dat is een positief signaal!

We blijven natuurlijk doorgaan om meerdere momenten te vinden om informatie te verspreiden binnen de buurt. We zien in Moerwijk dat er niet zozeer spraken is van actieve queerphobie, maar dat er heel weinig kennis aanwezig is als het gaat om seksuele- en genderdiversiteit. We willen hiermee in de toekomst wat mee doen. Zo blijven we door gaan om activiteiten zoals deze te blijven doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *